Kotisataman porttien ja puomin käytöstä

Viime viikkoina on herännyt kysymyksiä koskien kotisataman porttien käyttöä. Seuraavassa kertauksena ohjeistusta jäsenistölle. 

Pohjoiskentän portin porttiprofiili on vääntynyt ajoneuvon törmäyksen seurauksena, minkä vuoksi portti on tilapäisesti poissa käytöstä. Korjaus on tilattu toimittajalta ja välitetty tehtaalle. Eteläkentän portti on käytössä normaalisti. Toimistorakennuksen vieressä sijaitseva satama-alueen puomi on auki päiväsaikaan ja aina ravintolan aukioloaikoina.

Porttien käyttö yöllä

Yöaikaan kaikkien porttien tulee olla kiinni.

Porttien käyttö päivällä

Portit ovat pääsääntöisesti suljettuina myös päivällä.

Eteläkentän porttia pidetään auki, mikäli klubitalossa on tapahtuma ja seurassa kilpailut johon osallistuvat pääsevät kulkemaan. Samoin esimerkiksi keväällä porttia pidetään päiväsaikaan auki, jotta huoltomiehet yms. pääsevät kulkemaan alueella. Satamamestari sulkee portit lähtiessään alueelta.

Ohjeistus jäsenille

On tärkeää, että jäsenet sulkevat portit perässään ja että käytäntöä noudatetaan iltaisin ja viikonloppuisin. Eli kapulat yms. esteet tulee ottaa pois porttien edestä, jotta portit pääsevät sulkeutumaan.

Avoimet portit houkuttavat liikennettä ja saattavat rohkaista ylinopeuteen sataman alueella. Asiattomilla ei ole lupaa ajella HSK:n alueella.

Satamajohtaja