Nord Stream Race tulee HSK:lle 6.6.

Nord Stream Invitational Race starttaa sunnuntaina 5.6. Pietarista kohti Saksaa seuraten Nord Stream -kaasuputken reittiä poiketen HSK:lla 6.6. Täällä ohjelmassa on muutaman tunnin tauko ja myöhään iltapäivällä uudelleenstartti Helsingin edustalta kohti Saksaa. Arvioitu maaliintulo Warnemündeen on 9.-10.6.  

Yhteensä 750 mailin kilpailu purjehditaan tuttuun tapaan Swan 60 -veneillä, mukana on tällä kertaa viisi tiimiä ja 70 purjehtijaa. Mukana on ensimmäistä kertaa suomalainen tiimi, HSK:ta edustava Samuli Leistin kipparoima X Sail Racing Team. Muut tiimit ovat Team Russia, Team Germany, Team Great Britain ja Team Europe.

Tiimit koostuvat kokeneista avomeripurjehtijoista sekä nuorista lupauksista. Jokaisessa tiimissä on oltava kolme alle 25-vuotiasta miehistöjäsentä. X Sail Racing Teamissä uutta sukupolvea edustavat Sinem Kurtbay, Juho Kotiranta ja Oskari Muhonen.

X Sail Racing Team lähtee kilpailuun yhtenä kokeneimmista tiimeistä. Menneen viikon aikana tiimi on treenannut tiiviisti HSK:lta ja myös yhteistyökumppanit ovat päässeet tutustumaan veneeseen.

 

Kilpailun järjestävät Saint Petersburg Yacht Club yhdessä Helsingfors Segelklubbin, Norddeutscher Regatta Vereinin ja Rostocker Regatta Vereinin kanssa.

Lisätietoja