Viimeinen olympiakarsinta käynnistyy Palmalla

Huomenna maanantaina käynnistyy  Palma de Mallorcalla viimeinen olympialuokkien regatta. Tämä on suomalaisnaisille 49er FX ja  470-luokissa  viimeinen mahdollisuus lunastaa maapaikka Rioon.

49er FX:ssä Suomea edustavat Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz sekä Sinem Kurtbay ja Silja Kanerva. Naisten 470-luokassa Niki Blässar ja Mikaela Wulff mittelevät mm. Israelin ja  Kroatian venekuntia vastaan karsinnassa. Vuoden yhdessä purjehtinut pari on tehnyt kovasti töitä.

Kuva: Vesa Koivunen/SPV

“Meillä on sellainen olo, että olemme tehneet kaiken, mitä tehtävissä on ollut. Treenit ovat sujuneet hyvin, olemme melko nopeita ja olemme oppineet taktisesti tärkeitä asioita”, Mikaela kertoo.

Palma de Mallorcalla kilpailee myös Rioon jo valitut purjehtijat Tuuli Petäjä-Sirén (RS:X), Joonas sekä Niklas Lindgren (miesten 470), Tapio Nirkko (Finnjolla) sekä Tuula Tenkanen (Laser radial). Maapaikan Laser Standardissa purjehtinut Kaarle Tapper on niin ikään kilpailussa mukana samoin kuin Laser Radial -purjehtija Monika Mikkola.

Lisätietoja purjehdusmaajoukkueen tiedotteesta. Tulosseuranta järjestäjän sivuilla sekä purjehdusmaajoukkueen Facebook-sivulla.

Kuvat: Vesa Koivunen/SPV