Mastonosturi uudistuu

Jatkossa mastojen nostot ja laskut helpottuvat, sillä satama saa uuden mastonosturin vielä ennen kauden alkua. Tarkkasilmäisimmät ovat ehkä jo huomanneet, että vanha hyvin palvellut nosturi on jo viety pois. Uusi nosturi on tilattu ja käyttöönotto on määrä tapahtua ennen huhtikuun puolta väliä. Uuden nosturin suunnittelussa on yksityiskohtia ja ratkaisuja suunniteltu yhdessä satamatoimikunnan sekä muiden aktiivien toimesta. Nosturin korkeus on 24 m ja nosturilla voi nostaa 22 m korkeita mastoja. Mastot nostetaan huipustaan ja nämä riippuvat suorassa nostettaessa. Poikkiaisassa on kelkka, joka mahdollistaa tarkan ajaon mastonkengän tai läpiviennin päälle. Nosturi varustetaan turvatikkailla ja työvaloilla. On hyvä huomioida, että tikkailla tulee käyttää valjaita.

Lisätietoja satamamestarilta ja -toimikunnalta.

Tutustu myös tuleviin käyttökoulutuksiin.

Kuvat: Tomi Henttinen. 

Edit 17.4: Lisätty linkki käyttökoulutuksista kertovaan uutiseen.