Nuorten MM-kilpailuista kultaa Suomeen

Suomen Sirre Kronlöf ja Veera Hokka purjehtivat ISAFin (Kansainvälinen Purjehtijaliitto) järjestämässä MM-kilpailussa 29er-luokan kultaa. Kronlöf ja Hokka olivat Malesian Langkawissa järjestetyssä regatassa vahvoja alusta asti ja lähtivät viimeiseen päivään kärkipaikalta. Vauhdikas x29er on naisten olympialuokka 49er FX:n pikkusisar. 

Poikien Laser radial -purjehtija Oskari Muhonen oli jo kiinni hopeamitalissa, mutta sai viimeisessä lähdössä keltaisen lipun veneen keinuttamisesta. Mitali vaihtuikin näin kymmenenneksi sijaksi.

“Harmittaa vietävästi Oskarin puolesta. Viimeinen päivä oli niin kaksijakoinen, että päässäni myllertää aikamoinen pyörremyrsky. Toisille saan tarjota olkapäätä ja toisten kanssa nostaa kullan kunniaksi lapasia kohti taivasta. Tätä on kilpaurheilu”, Suomen joukkueen valmentajana MM-kilpailussa toiminut HSK:n päävalmentaja Vili Kaijansinkko kommentoi.

Suomen ennätyksellisen suuren joukkueen kokonaispanos oli hyvä. Jakob ja Anton Eklund sijoittuivat poikien 420-luokassa 12:nneksi, samoin kuin samassa luokassa purjehtiva tyttövenekunta Saara Tukiainen ja Emilia Winqvist. 29er-pojat Alexander Grönblom ja Martin Mikkola olivat 13:nsia. HSK:n juniorivalmentajanakin toimiva Suvi-Tuuli Wikström purjehti tyttöjen Laser radial -luokassa sijalle 22.

ISAF Youth Sailing World Championship on perinteikäs kilpailu, jossa Suomi on 45 vuoden aikana kerännyt yhteensä 10 mitalia. Kronlöfin ja Hokan lisäksi maailmanmestaruuteen arvostetussa kilpailussa ovat yltäneet vain E-jollapurjehtijat Tom Rindell (1982) ja Risto Tapper (1988). Kukin osallistujamaa saa lähettää vain yhden purjehtijan tai venekunnan per veneluokka.

Purjehdusmaajoukkueen tiedote löytyy täältä. Nuorten MM-kilpailuiden tulokset kokonaisuudessaan täällä.