Suomalaiset Rion testikilpailussa

Vuoden 2016 kesäolympialaisten kotikaupunki Rio de Janeiro on täyttynyt purjehtijoista, kun lauantaina 15.8 alkavat olympialaisten testikisat Rion paljon puhutuilla ja parjatuilla vesillä.

Suomen Purjehdusmaajoukkue on edustettuna kokonaisuudessaan, Monika Mikkolaa ja 49erFX-naisia Noora Ruskolaa ja Camillla Cedercreutzia lukuunottamatta. Kilpailut kestävät viikon. Purjehtijoiden päätavoitteena on tutkia ennen kaikkea Rion olosuhteita ja päästä kokeilemaan mahdollisimman monta rata-aluetta. Suomen Purjehdusmaajoukkueen päävalmentaja Joakim Wilenius kertoo, ettei urheilijoille ole asetettu ”test eventiin” varsinaisia tulostavoitteita, vaan tärkein tavoite koko joukkueen osalta on tutustua Rion olosuhteisiin mahdollisimman huolellisesti.

Hoskilaisista mukana ovat Tuuli Petääjä-Sirén, Mikaela Wulff, Niklas ja Joonas Lindgren sekä Kaarle Tapper.

Lue lisää ja seuraa kisoja purjehdusmaajoukkueen sivuilla.