X Sail Racing Team kaksoisvoittoon X-35 MM-kilpailuissa

Upean ja haastavan Kööpenhaminan MM-kisaviikon jälkeen on X35-luokan purjehduksen maailmanmestari selvillä. X Sail Racing Team otti MM-kisoista tuplavoiton lauantaina 18.7., kun E-tron saapui maaliin maailmanmestarina ja Ultra kakkosena.

MM-kisojen ratkaisupäivä oli tuuleltaan kova ja olosuhteiltaan haastava. Kaiken kaikkiaan X Sail Racing Teamilla on molempien veneiden, sekä Ultran että E-tronin kannalta takana vahva ja varma MM-kisaviikko.

“Seitsemän vuoden aktiivinen harjoittelu ja tiimiin sekä omiin taitoihin uskominen on nyt palkittu”, kommentoi MM-voittaja E-tronin kippari Teemu Kekkonen voiton jälkeen. MM-kisaviikon kohokohdaksi Kekkonen mainitsee mestaruuden varmistumisen ennen viimeistä kilpailua. “Kilpailuviikko oli meidän osaltamme täydellinen. Koko mm-kisojen aikana tiimin oma purjehtimen parani”, Kekkonen sanoo.

Audi Ultra voitti hopeaa äärimmäisen tiukan taiston jälkeen. Viimeisen kisan viimeisellä merkillä Ultra oli vielä tasoissa legendaarisen Björn Hansenin taktikoiman Nautiska Racingin kanssa. Ultran hopean varmisti neljän kisalähdön voittaminen.

“Vuosien saatossa olemme kokeneet haasteita ja vastoinkäymisiä, mutta tämä on koko joukkueelle merkittävä saavutus ja toteutunut tavoite. Olemme Itämeren alueella poikkeuksellinen ja erityinen joukkue, josta iso kiitos kuuluu myös yhteistyökumppaneillemme”, kertoo Samuli Leisti.

Tämän kauden mielenkiintoisia kilpailutaistoja on vielä luvassa. Seuraava etappi on Baltic Offshore Week Turussa 29.7–2.8. Audi Ultra osallistuu myös Pärnussa avomeripurjehduksen Euroopan mestaruuskilpailuihin 10–16. Elokuuta.

E-tronin ja Ultran miehistöt:
E-tron:
Teemu Kekkonen
Anssi Lyden
Susu Kukkonen
Sten Mohr
Tuomas Miettinen
John Winqvist
Simo Lemmetyinen
Ville Tikkanen
Jarkko Pekkala

Ultra:
Samuli Leisti
Patrik Sillman
Kenneth Thelen
Jari Ullakko
Christer Baggström
Nikolas Bogdanoff
Erik Mansner
Samuel Thesleff