Helatorstain 14.5.2015 eskaaderi luonnonkauniille Pranglin saarelle

Säiden ja ennen kaikkea tuulten salliessa tehdään HSK:n eskadeeri Pranglin luonnonkauniille saarelle (59° 38,2’P 025° 00.7’I) . Saarella on mm. uusi ravintola (huom! aukeaa vasta 1.6.), hyvin varustettu kauppa, kirkko ja ennen kaikkea etenkin keväällä hätkähdyttävä luonto!

HSK:lta on matkaa Pranglin Kelnasen satamaan linnuntietä 31 mpk. Sataman perällä ovat vieraspaikat, minne mahtuu kylkikiinnitykseen ja poiju/aisapaikoille. Ensimmäiseen yhteysalusaltaaseen ei saa rantautua.

Eskadeeria ei tehdä, mikäli luvassa on kovaa idänpuoleista tuulta ja aallokkoa, mikä tekee satamaan sisäänajon haasteelliseksi. Satamaan johtaa hyvät valaistut linjataulut ja sataman suulta on räjäytetty viime vuosina pahimmat kivet pois.

Lisätietoja voi kysellä HSK:n matkaveneilytoimikunta Ari Unnbom 040-5569281