Matkaveneilytoimikunnan hyödyllinen ja ennakoiva klubi-ilta tiistaina 10.3. klo 18-20

Toivottuna aiheena on takilan huolto, tarkastus ja trimmaus ja kouluttajana Vene Bremerin kokenut mastomaakari Veikko Pilvi. Masto ja takila ovat kovassa rasituksessa purjehduskauden aikana, myös matkapurjehtijoilla. Mitä kuuluu maston huoltoon syksyllä ja keväällä? Mitä tulisi tarkastaa keväällä ennen rikausta? Vanttiruuvien oikea huolto ja jopa niiden uusiminen?

Koulutuksessa puhutaan eri tyyppisten mastojen trimmauksesta ja vanttien oikeasta kiristysjärjestyksestä ja määrästä sekä erilaisista trimmeistä racing- ja cruisingkäyttöön. Miten tarkistetaan takila heti ensipurjehduksella ja paljonko sen tulisi taipua? Paljonko prebendiä tai rakea, eli kallistusta pitäisi laitaa? Kuinka oikea rake määritetään ja mitataan? Miten toimin oikein barduunoiden kanssa eri tilanteissa?

Tule kertaamaan tai oppimaan uutta kokeneen mastomaakarin Veikko Pilven johdolla. Aiheeseen johdatteleva artikkeli on Hoskilainen lehdessä.