Tähän mennessä on purjehdittu kolme päivää ja kuusi lähtöä henkilökohtaista kilpailua, sekä joukkuekilpailu. Tänään kaikki joukkueet nauttivat vapaapäivästä, huomenna alkavat kolmipäiväiset finaalipurjehdukset.

kierto

Kultafleettiin pääsi 69 parasta, seuraavat 69 hopeafleettiin ja viimeiset 69 pronssifleettiin. Meidän kilpailut lähtivät liikkeelle hyvin kaksijakoisesti. Tuli paljon yksittäisiä onnistumisia, mutta liian rikkonaisia sarjoja sattui lähes kaikille! Ainoastaan Valtteri Uusitalo on pystynyt purjehtimaan puhtaasti kaikki kuusi lähtöä, hän purjehtiikin tällä hetkellä regatassa sijalla 19. Mahdollisuudet ovat vielä parempaan, ja lähtökohdatkin ovat hyvät finaalin kuuteen viimeiseen lähtöön, koska Valtterin huonoin lähtö on tähän mennessä 25. Lähes kaikilla top 20 purjehtijoilla on huonoimpana lähtönä kirjainyhdistelmä tai + 40 sijoitus. Kilpailussa ajetaan siis 12 lähtöä joista saa jättää vain yhden huonoimman pois viiden ajetun lähdön jälkeen, eli moni on jo selkä seinää vasten tilanteessa. Kaikki on siis omissa käsissä, katsotaan mihin nuoren miehen kantti riittää!

kryssille

Tommyn, Filipin ja Jakobin oli tyytyminen hopea fleettiin. Alkusarjan viimeisenä päivänä jokaisella heistä oli vielä mahdollisuus kulta fleettiin, mutta rikkonainen päivä vesitti haaveet kulta purjehduksista. Robin jatkaa purjehduksia pronssi fleetissä. Olosuhteet ovat olleet ajoittain hyvin mielenkiintoiset. Tuulta on ollut hyvin monimutkaista lukea, mutta suurimmat haasteet on tuonut kova virta. Virta on varsinkin lähdöissä hankaloittanut järjestäjien sekä purjehtijoiden toimintaa. Haastavampina hetkinä virta on tullut takaapäin tuuleen nähden noin. 20 m/min, joka on kääntänyt startti veneet väärinpäin. Tästä syystä täällä on lähes poikkeuksetta jouduttu turvautumaan mustaan lippuun ja yleisiin takaisinkutsuihin. Muun muassa meidän joukkueesta mustia lippuja keräsivät Jakob, ja Robin kaksi kappaletta.

merkilla

Joukkuepurjehdus oli olosuhteiltaan helpompi, rata oli sen verran lähempänä rantaa, jonka takia virta ei ollut niin voimakas, eikä kevyehkö tuulikaan tarjonnut suuria yllätyksiä. Ensimmäisessä matsissa meidät kukista Uusi-Seelanti, joka selvitti tiensä loppujen lopuksi sunnuntain jatkopurjehduksiin. Tämän takia olimme lopuissa lähdöissä pakkovoittojen edessä. Tiimin hienoin venyminen tapahtui ranking 8. Kreikkaa vastaan, kun pudotimme heidät jatkosta kiihkeiden vaiheiden jälkeen. Voiton takuumiehinä olivat joukkueen kapteeni Jakob, sekä Filip, joka sai kreikkalaisen pyörimään maaliviivalla. Tämä avasi meille loistavan mahdollisuuden sunnuntain jatkopurjehduksiin. Viimeisenä vastaan asettui Iso-Britannia, joka oli viimeinen este jatkoon pääsylle. Lähtö lähti liikkeelle katastrofaalisesti, jonka johdosta britit johtivat meitä täysin ylivoimaisesti ylämerkillä, kuitenkin loistavien avotuulien johdosta, pääsimme loistavista asetelmista viimeiselle vastatuuliosuudelle. Tällä kertaa emme pystyneet hyödyntämään mahdollisuuttamme lähdön voittoon tarpeeksi rohkeasti, jonka johdosta hävisimme pistein 19-17. Väitän, että siitä asetelmasta mistä pääsimme viimeiselle vastatuuliosuudelle liikkeelle, niin voittaisimme milloin tahansa 9/10 matsia. Siinä olisi pitänyt pystyä rakentamaan briteillä kaksi viimeistä sijaa, nyt se jäin 20 cm päähän..

joukkue

Suomi sai siis kaksi vapaata päivää, ennen tiistaina alkavia finaalipurjehduksia. Eilen pojat olivat joukkueenjohdon kanssa huvipuistossa, kun allekirjoittanut oli kehittämässä omaa joukkuepurjehdusosaamista katselemalla sunnuntain jatkopurjehduksia, sekä finaaleja. Voiton vei nimiinsä Thaimaa, toinen oli Singapore ja kolmas Espanja. Tänään joukkue suuntaa kokonaisuudessaan kaupungille ostoksille ja nauttimaan lämpöisestä kesäpäivästä (+31).

Taistelu jatkuu huomenna. Tavoitteet ovat korkealla ja mahdollisuudet mihin vain!

Torstaina nähdään mihin rahkeet riittivät..

HSK Opti
Päävalmentaja
Vili Kaijansinkko

Fotos; Matias Capizzano