Viimeistä optimistijollakilpailuaan purjehtinut Pietari Airakorpi jaksoi vielä kertaalleen runtata itsensä palkintokorokkeelle. Kaksipäiväisessä kilpailussa purjehdittiin ensimmäisenä päivänä kolme lähtöä, joista Airakorvelle heltisi sijat 6-5-5, 109 purjehtijan joukosta.

Toisena päivänä purjehdittiin pitkän odotuksen jälkeen vain yksi lähtö erittäin haastavissa olosuhteissa. Kärkipurjehtijoista oikeastaan kukaan ei onnistunut sunnuntain lähdössä, ja näin lauantain tulokset jäivät käytännössä voimaan, koska neljän lähdön jälkeen sai yhden poisheiton.

Lauantaina Tukholman saaristossa puhalsi vaihteleva 4-12 m/s tuuli, joka tarjosi parhaimmillaan yli 30 asteen tuulen kääntymiä. Rutiinin puute kovan tuulen ajosta näkyi valitettavan monen suomalaisen ajamisessa, mukaan lukien HSK Opti Kilparyhmä. Tämä tarkoitti sitä, että osalle ryhmämme jäsenistä kilpailumatka muuttui vähän niin kuin luokkaretkeksi. Onneksi Airakorpi piiskasi venettä ajoittain taiturimaisen mallikkaasti, mikä piti hänet koko lauantain kärkikahinoissa mukana.

Nyt sulkeutuu yksi ympyrä team:issamme. Airakorpi tosin tulee vielä syksyn aikana pari kertaa kirittämään poikia optarilla, mutta muuten nuorimies keskittyy jo tuleviin haasteisiin ja uuteen veneeseen. Kaksi vuotta lähes sensaatiomaisesti tulosvastuuta kilparyhmässämme kantanut Airakorpi, jättää sanomattakin suuren aukon Hoskin optaritoimintaan. Nyt pitää nuoremmista kundeista nousta uusia liiderejä paikkaamaan nämä saappaat!

Kun tarkastellaan 2012 maaliskuussa alkanutta yhteistyötäni Airakorven kanssa, ei se jätä ketään kylmäksi…

Tuloksellisesti nuorimies purjehti vuosina 2012 ja 2013 ylivoimaisesti Suomen kilpailuissa:
– Suomenmestaruus 2012
– Kaksi MM-edustuspaikkaa, 2012 ja 2013
– Ranking-sarjan kolmas, 2012 ja 2013
– Lyhytrata LM voitto 2012, ja toinen 2013
– Joukkue SM pronssi 2012
– KSSS Olympiska Regatta kolmas, 2012 ja 2013

Siinä on kova saldo, mutta uskon, ettei tämä jää vielä tähän!
Maltetaan hetki ja seurataan, minkälaista jälkeä nuorimies saa aikaiseksi seuraavissa projekteissa…

Ensi kaudella näitä tulostavoitteita lähtee täyttämään:
– Amos Kalhama
– Elias Kilpiö
– Otto Laakso
– Tommy Stenius
– Filip Store
– Jon Wyers

Katsotaan, onko tämä lopullinen kokoonpano…
We will see. ;)

HSK:n opti kilparyhmä jatkaa harjoittelua torstaina fysiikkatreeneillä ja viikonloppuna pidämme vesileiriä Hoskilla.

Pöhinä jatkuu.

HSK Opti Kilparyhmä
Vili Kaijansinkko