Lauantain opit mielessä lähdimme parantamaan tekemistämme päivän koitoksiin. Päivä lähti loistavasti käyntiin kun HSK oranssi avasi päivän hienolla voitolla HSS 1 joukkuetta vastaan. Tosin tekeminen radalla oli vielä suhteellisen ailahtelevaa.

Kuitenkin tämän jälkeen joukkueidemme esitykset alkoivat ailahdella suhteellisen pahasti, emmekä pystyneet noudattamaan pelikirjaamme, vaan sorruimme samoihin virheisiin kuin eilen. Tämä kuitenkin tällä kertaa riitti oranssinjoukkueen osalta finaalipaikkaan, kun sinisen oli tyytyminen pronssikamppailuun.

Pronssimatsi lähti hyvin pitkälti käsikirjoituksen mukaan liikkeelle, hyvän alun jälkeen pronssin voittaminen vesittyi valitettaviin henkilökohtaisiin virheisiin. Oppiahan täältä lähdettiinkin hakemaan, ja sitä saatiin! Nyt se vain pitää osata hyödyntää oikein ensiviikonloppua varten.

Finaalia hallitsimme hyvin pitkälti alusta loppuun. Vaikka olimmekin ennen viimeistä vastatuuliosuutta häviöllä, niin itse ainakin olin hyvin luottavaisin mielin, että tämä hoidetaan. Niinhän siinä kävi, viikolla treenatut viimeisenvastatuuliosuuden kikat purivat täydellisesti ja HSK oranssi voitti kilpailun. Nyt maltettiin noudattaa pelikirjaa loppuun asti, ja se tuotti heti hallitun purjehduksen lähdöstä maaliin saakka.

Tästä on hyvä jatkaa! Viime kaudella olimme täällä yhden joukkueen voimin ja silloin päädyimme toiseksi. Nyt saimme parsittua kasaan kaksi kilpailukykyistä joukkuetta ja saavutimme kaksi A-finaali paikkaa. Seuraavaksi valmennus rakentaa selvän ykkösjoukkueen ja kakkosjoukkueen ensiviikonlopun kisoihin ESF:lle. Tilanne on suhteellisen positiivinen, koska jokainen kavereista onnistui sen verran hyvin viikonlopun aikana, että tässä joutuu tosissaan pähkäilemään kokoonpanoja. Tosin ei tämä toistaiseksi ole yhtä vaativa kuin USAn koripallomaajoukkueen päävalmentajan tehtävä valita 12 pelaajan rosteri esimerkiksi olympialaisiin.

Ensiviikolla jatkamme harjoituksia videopalaverilla, keskiviikkona harjoittelemme NJK:n joukkuetta vastaan, torstaina ja perjantaina valmistaudumme itsenäisesti viikonlopun kiihkeisiin koitoksiin!

Ensiviikonloppuna tähdätään korkealle, ja lähdemme hakemaan isoja asioita!

EMK:n kilpailun kokoonpano:

HSK oranssi (KULTAA)
Jon Wyers ”Captain”
Pietari Airakorpi
Aku Tapper
Amos Kalhama
Valtteri Lehti

HSK sininen (neljäs)
Otto Laakso ”Captain”
Filip Store
Tommy Stenius
Elias Kilpiö

Terveisin

Vili Kaijansinkko
HSK Opti Kilparyhmä