Viikonloppuna käydyissä rankingkilpailuissa vallitsi haastavat olosuhteet, jotka HSK:n optikilpa ryhmä kesytti lähes täydellisesti. Kokonaisuudessaan ryhmän taso alkaa olla kilpailukykyinen millä mittarilla tahansa mitattuna. Kilpailuun osallistui kaiken kaikkiaan 92 urheilijaa, ja meidän kaikki purjehtijat sijoittuivat 24 parhaan joukkoon, top kymppiin mahtui viisi hoskilaista!

Kahden viimeviikon harjoitukset olivat onnistuneita, näin pääsimme iloisin mielin viikonlopun kinkereisiin. Pyrimme ”isoimpien” urheilijoiden kohdalla innovoimaan liikeratoja, sekä tehostamaan ajoasentoja veneessä. Tässä onnistuimme suhteellisen hyvin! Viikonloppuna tuuli viimeistä lähtöä lukuun ottamatta 1-3 m/s, meidän kaksi parasta purjehtijaa (Airakorpi 2. ja Laakso 5.) painavat lähes 50 kg. Silti nuoret miehet näyttivät ennakkoluulottomilla otteillaan yli 10 kg kevyemmille purjehtijoille, että hyvällä tekemisellä pystyy kilpailemaan kilpailun voitosta olosuhteista riippumatta. Hyvä näin!

wp_001553

Tilanne on herkullinen joukkue kilpailuja silmällä pitäen! Lupaan että saamme rakennettua kaksi hyvin kilpailukykyistä joukkuetta kahdenviikon päästä pidettäviin joukkue SM-kilpailuihin. Airakorpi saatiin jälleen nostettua aivan kärkeen. Otto Laakso purjehti ensimmäisen kerran tänä kesänä ehjän kilpailun alusta loppuun asti. Onneksi kokenut optari purjehtija ei turhautunut kauden aikaisemmista epäonnistumista vaan jaksoi harjoitella tiukasti. Kun saimme Oton kanssa korjattua tekniikka ongelmat kesän alussa, tämä ei kuitenkaan vielä tarjonnut menestystä kokonaisissa kilpailuissa, yksittäisiä onnistumisia toki tuli. Viime viikolla Otto sai vielä yhden askeleen kehitettyä tekniikkaansa. tämä heijastui parempana venevauhtina, ja sitä kautta hyvänä itseluottamuksena kilpailutilanteissa.

Tommy Steniuksen Tuhkimo tarina jatkuu! Nyt nuorin seilorimme purjehti kokonaiskilpailun kahdeksanneksi ja alle 13 v. toiseksi. Mikä ilahduttaa eniten Tommy pystyi jälleen kerran tasaiseen sarjaan, ilman yhtäkään yksittäistä epäonnistumista. Myös uudet team jäsenemme Elias Kilpiö ja Amos Kalhama näyttivät, että harjoituksissa hyvä meno sai jatkoa kilpailutilanteessa.

wp_001548

Tämäkään ei ollut mikään hetkittäinen hyppäys, harjoituksissa meno on ollut jo pidemmän aikaa hyvää, mutta nyt se sama rohkeus ja virne saatiin kilpailuun mukaan! Jon Wyers oli kilpailun yhdeksäs, ”vasta”. Kai tätä termiä voidaan käyttää kun puhutaan tästä huippulahjakkuudesta. Viime kaudella surffaten Suomen kärkeen noussut Wyers on viime aikoina joutunut tyytymään hiukan vaatimattomampiin sijoituksiin. Veijarilla on suhteellisen villiluonne ja kun siihen saadaan iän tuomaan kokemusta päälle, niin nämä oppirahat tulevat maksettua monin kerroin takaisin! Jätetään se todellinen pommi vielä kytemään..
.

Filip Store ei osallistunut näihin kinkereihin ollenkaan, koska hän edusti samaan aikaa Suomea joukkue EM-kilpailuissa Italiassa.

Kilpailut jatkuu tulevana viikonloppuna EMK:n ”harjoitus” joukkuekilpailussa.

Terveisin

Vili Kaijansinkko
Opti kilparyhmä