Viime viikonloppuna optimistijollien SM-kilpailuissa tapahtui se mitä valmentaja odotteli jo kesäkuussa, Tommy Steniuksen lopullinen läpimurto! Iän puolesta kaveria voisi vielä kutsua pojaksi, mutta esitykset Airistolla olivat miehen käsialaa.

dsc_0810

12-vuotias ”poikanen” purjehti sanan varsinaisessa merkityksessä unelmakilpailut. Tasaisuus ja kaksi upeaa lähtövoittoa takasivat miehelle periaatteessa kaksi SM-mitalia. Alle 13 vuotiaiden SM-kulta, sekä kokonaiskilpailun kolmas, mutta tästä hän ei mitalia saanut koska ne jaettiin vain yli 13 vuotta täyttäneille.

Lähtökohdat kilpailuun oli suhteellisen herkulliset, HSK:n optiporukka oli hyvällä fiiliksellä ja nälkäisenä saapunut Turkuun. Valitettavasti pituutta venähtänyt hallitseva Suomen mestari Pietari Airakorpi ei saanut venettä liikkumaan haluamallaan tavalla Airiston terävässä aallokossa ja kevyessä tuulessa, ja jäi lopulta ulos palkintopallilta. Normaalisti menestyspaineitamme hienosti kantanut Jon Wyerskään ei pystynyt täyttämään näissä kilpailuissa niitä menestykseen vaativia saappaita. Wyers purjehti koko viikonlopun fleetin parhaiten, mutta neljä keltaista lippua veneen laittomasta liikuttamisesta murensivat täysin miehen mestaruushaaveet. Muulta porukalta kilpailu oli yksittäisiä onnistumisia huolimatta vähän tahmeaa alusta loppuun asti, pitää toki muistuttaa että osan purjehtijoiden kanssa yhteistyö on aloitettu vasta tänä keväänä.

dsc_0840

Muiden kompuroidessa latu kuin vahingossa avautui team:n nuorimmalle edustajalle. Stenius ei ikinä aikaisemmin Suomen ranking kilpailuissa ole yltänyt edes 25 parhaimman, eikä viiden parhaimman alle 13 v joukkoon. Viimevuoden SM-kilpailuissa kaveri oli sijalla 56, tässä on jälleen kerran jonkin näköinen tuhkimotarina valmis! Odotan vain innolla mitä viilipyttymäinen viimeistelijä tarjoaa meille jatkossa…

Vuosi sitten syksyllä Tommyllä oli vähän mieli maassa, kun kaikki muut team jäsenet olivat päässeet maistamaan menestystä ja kaveri rämpi tietyllä tapaa suossa. Äkkipikaisimmat olivat jo heivaamassa Steniusta ulos koko kilparyhmästä kun tulosta ei heti tullut odotetulla tavalla. Onneksi tässä kohtaa valmentaja ja varsinkin urheilija olivat päättäväisiä ja malttoivat tehdä töitä rauhassa ja hioa sen timantin loppuun asti. Kovan työn tulos palkittiin vuotta myöhemmin lähes maksimaalisella menestyksellä SM-kilpailuissa, ja tällä hetkellä Stenius on tietyillä mittareilla mitattuna meidän ryhmän ”kuumin” urheilija!

wp_20130811_004

Tänä vuonna emme ihan pystyneet uusimaan parhaan seuran titteliä, vaan isokokoinen pokaali matkasi HSS:n matkaan. Mahdollisuudet siihen toki olivat, mutta tällä kertaa jäimme toiseksi. 2014 on sitten vain yksi ja ainoa tavoite, hankkia pysty takaisin junnuhuoneeseen!

Kilpailu kautemme jatkuu kiivaana jopa lokakuun loppuun asti, mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan. Suomen ranking sarjaa on vielä jäljellä kaksi osakilpailua, jonka lisäksi on kaksi joukkuekilpailua ja Tukholmassa järjestettävä KSSS:n syysregatta.

Seuraavista pokaaleista taistellaan siis EPS:llä 24.-25.8.2013, palataan silloin astioille!

Tavataan rannassa tai Blue Peterissä, joka on HSK:n opti kilparyhmän virallinen lounaspaikka kaudella 2013!

Kilpapurjehdusterveisin
HSK Opti Kilparyhmä
Vili Kaijansinkko

Optimistijolla SM 2013 tulokset.