Optimistijollien viimeisestä karsintakilpailusta kehkeytyi varsinainen trilleri Vesijärvellä

Ensimmäisen karsintakisan jälkeen lähdimme suhteellisen hyvistä lähtökohdista Lahteen. Tämä valitettavasti näkyi pienenä ekstra jännityksenä nuorten urheilijoiden toiminnassa. Jostain syystä valmistautuminen ei kuitenkaan onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, vaikka kaikki näytti hyvältä vielä perjantain valmistavissa harjoituksissa Vesijärvellä. Valmennuksen täytyykin nyt analysoida urheilijoiden kanssa miten vältämme jatkossa kehnohkot kilpailun aloitukset.

dsc_1063

Vaikka jokainen urheilija kantaa itse henkilökohtaisesti vastuun siitä, että on tarpeeksi nälkäinen ja voiton haluinen kisapäivänä, niin viime kädessä valmentaja vastaa kokonaisuudesta. Nyt on valmennuksenkin löydettävä uusia lääkkeitä, jotta jatkossa olemme hereillä kilpailun alusta lähtien.

Niin kuin tuossa jo mainitsinkin ei lauantaista juuri jäänyt lapsenlapsille kerrottavaa. Meno oli kokonaisuudessaan suhteellisen halutonta ja mautonta koko päivän. Super duomme Airakorven ja Wyersin kone yski ajoittain jopa vaarallisen pahasti, eikä pojat vielä lauantaina pystyneetkään varmistamaan MM-kisalippuja, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus. Loppu porukka vaelteli suhteellisen yössä lauantain kaikki kolme lähtöä. Otto Laakso näytti piristymisen merkkejä, mutta se viimeinen rutistus jäi vielä odottamaan tuloaan.

Sunnuntaina saimme energiat ylös ja fiiliksen päälle. Jokaisen kasvoilta pystyi aamulla lukemaan, että rantaan saapui motivoitunut ja voitonnälkäinen ryhmä. Kilpakumppaneiden puolelta oli pientä vahingon iloa havaittavissa aamusta, sekä vielä vesilläkin ennen ensimmäistä lähtöä, mutta se loppui kun sontaa alkoi lentämään omaan tuulettimeen. Filip Store purjehti koko päivän veitsi kurkulla ja urheilijanuorukainen kesti paineet vähintäänkin kiitettävästi. Storen piti kahdessa ensimmäisessä lähdössä sijoittua top 10 joukkoon, jotta pääsisi mukaan taisteluun EM/MM paikoista. Hermo piti ja kaveri seilasi sijat 7 ja 1. Muut veljet onnistuivat myös päivän ensimmäisissä lähdöissä. Airakorpi ja Wyers varmistivat ennen viimeistä lähtöä MM-kisapaikkansa ja Espoon sniper Amos Kalhama purjehti toistaiseksi uransa parhaan lähtösijoituksen ollen päivän toisessa lähdössä hienosti kahdeksas!

dsc_1150

Filip Storella jäi viimeiseen karsintalähtöön todella suuret panokset! Onnistuneella suorituksella hän lunastaisi MM-kisapaikan, kun taas epäonnistuminen tiputtaisi hänet jopa EM-kisoista PM-kisoihin. Muotoillaanko nyt vaikka näin, että ei se onnistuminen ollut kuin yhden puuskan päässä, mutta ei se täydellinen katastrofikaan ollut kaukana. Loppujenlopuksi helpottunut nuorukainen lunasti EM-kisalipun Unkariin.

Kunnianhimoisesta tavoitteesta jäimme piirun verran, mutta kyllä tähän tulokseen voi tyytyväinen olla! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Viimevuonna emme olisi pystyneet nousemaan noin hankalasta tilanteesta ensimmäisen kisapäivän jälkeen jaloillemme ja viemään kisoja kunnialla loppuun asti. Henkisestikin kehitystä on tapahtunut valtavasti!

Italian MM-kilpailuihin matkaavat Pietari Airakorpi ja Jon Wyers.
Unkarin EM-kilpailuihin matkaa Filip Store.
Ruotsiin PM-kilpailuihin matkaavat Otto Laakso, Elias Kilpiö, Joonas Myhrberg, Tommy Stenius, Valtteri Lehti ja Aamos Kalhama.

Vuoteen 2012 verrattuna tilanne on suhteellisen positiivinen. Silloin saavutimme yhden MM-paikan ja kolme PM-paikkaa.

Kilpapurjehdusterveisin

Vili Kaijansinkko
Opti kilparyhmän valmentaja