Rummut soivat ja karavaani kulkee!

Kulosaari on nyt kesytetty. Optimistijollien vuoden 2013 karsintakilpailut ovat nyt tasan puolessavälissä, kilpailut ½ ja lähdöt 6/12 on purjehdittu. Toistaiseksi emme ole vielä hävinneet mitään, mutta emme myöskään voittaneet, eli pelissä ollaan!

Kulosaaressa käydyn ensimmäisen osakilpailun tuloslista meni lähes kuin suunnittelimme. Hoskin pojat valtasivat kärkisijoitukset tyylikkään varmoilla esityksillä, Wyers voitti, Airakorpi kolmas ja Store neljäs.

Palataan vielä hetkeksi viikonlopun tunnelmiin…

fleetjaisovene

Lauantaina ajoimme neljä lähtöä keskituulessa. Ryhmämme oli kilpailun ensimmäisessä lähdössä aika pahasti purjeissa, lukuun ottamatta viimevuoden MM-kisaajaa Airakorpea, joka sijoittui ensimmäisessä lähdössä toiseksi. Alkujännityksen lauettua ryhmämme pääsi mukavasti kärkikuvioihin mukaan, mutta emme pystyneet kuitenkaan esittämään aivan parastamme. Positiivista oli huomata se, että vaikka emme saaneetkaan koneestamme kaikkea irti, että se riitti silti kärkitaisteluihin.

startti

Sunnuntaina meininki olikin jo aivan toinen, lähdimme rannasta aamusta alkaen teemalla ”rohkeus” . Vesillä tavoitteenamme oli parannella jo entisestään hyviä sijoituksia. Hyökkäämällä nousimme parhaimmillamme kohti ylämerkkiä kuten punakone 30 vuotta sitten jääkiekossa. Omaa kieltään kertoo sekin, että Hoskin pojat voittivat sunnuntaina kaikki lähdöt näytöstyyliin, joista ensimmäinen lähtö tuli Hoskille nelosvoitolla!

Suomen optimistiporukka sai kirjoihinsa uuden lähtövoittajan, kun Joonas Myhrberg otti päivän ensimmäisen lähdön nimiinsä ja lasketteli päivän toisessakin lähdössä hienosti yhdeksänneksi. Kilparyhmämme uudet jäsenet tekivät muutenkin hyvän vaikutuksen kilpakumppaneihinsa. Vaikka tiettyjä kaksinkamppailutilanteita uudet jäsenemme vielä häviävätkin, niin yksittäisiä onnistumisia alkaa sadella hiljalleen. Tämän todisti myös Elias Kilpiö ollen kilpailun viimeisessä lähdössä upeasti neljäs.

filip_pietari_jon

Ennen karsintoja ryhmämme asetti kunnianhimoisen tavoitteen, jota lähdemme tavoittelemaan tosissaan kahdenviikon päästä purjehdittavassa Lahden karsintakilpailussa. Lahden kisat päättävät tämän vuoden karsinnat. Positiivista on se, että kaikki on vielä täysin omissa käsissämme. Omalla tekemisellä varmasti saavutamme tavoitteemme: 3 purjehtijaa MM-kisoihin (MM-kisoihin Suomella on viisi paikkaa) ja yksi purjehtija EM-kisoihin (EM-kisoihin Suomella on seitsemän paikkaa, joista 3-4 paikkaa on tytöille).

jonveteen

Seuraavan kahden viikon aikana koitamme nostaa entisestään vaatimustasoa harjoituksissamme ja pitää rohkean fiiliksen yllä. Lahteen on tarkoitus lähteä hyökkäämään entistä kovempaa.

Eikös se niin mene, että hyvä hyökkäys on paras puolustus..?

Suomen Chicago, täältä tullaan!

Kilpapurjehdusterveisin

Vili Kaijansinkko
Opti kilparyhmän valmentaja